Archive

Archive for the ‘Microsoft’ Category

И моят опит с RGH на Corona 4GB.

October 8th, 2012 No comments

Крайно време беше и аз да направя някоя 4-гигабайтова Corona нали 🙂

Понякога най-малките промени водят до най-големи затруднения.
Е, в случая промяната не е от най-малките, но успя да ми загуби почти един ден от работата. Става въпрос за прочитането на nand-а. Софтуера по никакъв начин не го засичаше. Оказа се, че nand-а не може да се прочете с абсолютно всеки SD четец, може аз да съм карък и точно с един от моите да не става, но е факт. Нямах успех с един CANYON, който е обикновен SD. С другия ми (hama) SD(HC/XC) всичко мина както трябва.

Метода със SD четец не е по-сложен от този с nand програматрора, даже е доста по-достъпен. И като имаме в предвид, че както проблем може да създаде самия четец, така и можем да имаме сериозни затруднения и заради кабелите между дъното на бокса и четеца. Желателно е те да са колкото се може по-къси. Ако са дълни започват да се получават грешки, nand-а не се разпознава както трябва, а това може да доведе до лоши последствия.

Read more…

Проблеми с XBOX360 – Trinity.

June 5th, 2012 No comments

През последните няколко дни се занимавам с една особенно упорита конзола. А именно XBOX 360 Slim (Trinity) с даш 13599.
Задачата да и монтирам и подкарам RGH модчип този път се оказа не толкова лесна. Използвам CPLD чипове Matrix Glitcher, и до сега проблеми с тях не съм имал.

Read more…

XBOX 360 с 3RLOD отново към живота.

January 29th, 2012 No comments

Попадна ми стара XBOX360 конзола с три червени светлини и secondary error code 0110.
Конзолата не е хаквана и не знам дали е използвана в Live. Правени са опити за ремонт (некадърно изпълнен X-Clamp fix), но не знам дали е работила след него, при мен дойде неработеща. И тъй като нямам втора конзола, която да използвам в XBOX Live, тази би свършила много добра работа 🙂

Най-честия проблем с тази грешка е в BGA монтажа на видео чипа. При прекомерно загряване, в следствие употребявания при производството калай без съдържание на олово, в спойките под процесора се получават микро пукнатини, които нарушават контакта между платката и процесора и пречат на нормалната работа на конзолата.

Read more…

XBOX360 Reset Glitch Hack.

December 7th, 2011 3 comments

Докъто блога не работеше аз не съм скучал, и за да Ви уверя в това ще споделя и моя резултат от експериментите с новия Reset Glitch Hack.

За сега имах възможност да го изпробвам само с конзола Falcon, и чип Coolrunner.

Резултата можете да видите на видеото:

В 99% от случаите конзолата стартира както във видеото. Има и случаи обаче в които dashboard-а просто не се стартира (както казах може би 1%), но смятам, че това не е кой знае каква болка 😉

Следващата конзола с която ще експериментирам е Jasper, а чипа Matrix Glitcher 😉

UPDATE 27.12.2011: Приключих и с Jasper-а 🙂 В началото ми направи малко проблеми, glitch-ваше се когато си иска, но след повторно флашване на nand-а, и записване на XeLL, всичко е както трябва.
В повечето случай boot-ва до 15 секунди, а в най-лошия до минута.

Easy FreeBoot 5.32

July 26th, 2011 No comments

След излизането на новия даш, се появи и втора нова версия на Easy FreeBoot. Благодарение на Sneaky Peanut, с помощта на Easy FreeBoot можем по възможно най-лесен начин да създаваме NAND обновления за своите JTAG-нати конзоли.

Changes since EFB 5.20

No DVD FIX
Many Many thing I cant remember!
Fixed Many Many Bugs
Bye bye Cygnos Glitch
Added FbBuild .32 (13599)
GUI Rearanged (fucking Gomson and his drop box)
Fixed XeLLous Images
Fixed SMC Shiz
Added NAND Compare
Fixed Stock SMC Error
Changed Graphics
Fixed Save Settings
JTAG Me (experimental)
CPU Key Grab (experimental)
SMC Detection (experimental)
Auto Load 360 Flash Tool
Fixed Warning Message Endless Loop
Added Help Button
Option for 360 Flash Tool Loader, Gomson you bitch
More Warnings About KV Hash Check Mismatch
Donor File Optimised

To Do List:
Save to USB (not really needed but would be interesting to try)
Auto Updater

Download: тук

Categories: XBOX 360 Tags: , ,

XBOX360 безжичен приемник, от повреден кашон, на PC.

July 5th, 2011 No comments

Тук ще Ви обясня как по-пълноценно да използвате стария си повреден XBOX360, като пригодите приемника му за работа с PC. По този начин ще можете да синхронизирате до 4 контролера, и да ги използвате на компютъра си.

Като цяло устройството ще върши същата работа като това което предлагат Microsoft.

RF модула на XBOX360 конзолата, и комерсиалния Microsoft Xbox 360™ Wireless Gaming Receiver for Windows® хардуерно почти не се различават. Основната разлика е липсата на бутон за стартиране на синхрозизация на RF модула (стартира се от конзолата) – проблема е решен с помощта на микроконтролер. А другата по-незначителна е променените хардуерни ID-та на устройствата, идеята на което е затрудняване при намиране на драйвъри за RF модула – и това е решено като ръчно ги променим в официалния драйвър 🙂

Read more…

E3 2011: Пресконференция на Microsoft.

June 8th, 2011 No comments

Ето и тази на Microsoft.

Read more…

Categories: Microsoft Tags: ,