Archive

Archive for November, 2010

Gran Turismo 5. Най на края :)

November 24th, 2010 No comments

Най на края, след всички отлагания дойде и денят в който най-очакваната игра за Playstation 3 беше на пазара :). И макар днес да позакъснях малко с покупката (отидох до Пулсар чак към 13:00 часа) успях да се вредя с едно копие :), даже и след мен имаха още две налични.

Сега продължаваме да разцъкваме, а през уикенда ще се позадълбочим малко и с нововъведението – 3D Stereoscopic :D.
Само се чудя какви бяха тези 20 минути за които трябваше да се инсталира играта!?
Не знам по-какъв начин изчисляват това време, но за да не се изнервяте като нас, се пригответе за инсталация продължаваща около час. А всъщност според обложката са необходими едва ‘256MB Minimum*’.

а реално: ‘*10GB Recommended’ 😀 😀 😀

PlayStation 3 Recovery Menu

November 24th, 2010 No comments

След Jailbreak-а конзолине ни започнаха по-честичко да забиват, а това неизбежно ще доведе до проблеми с повредени файлове и объркана файлова система. Може би това меню ще ни бъде полезно.

Внимание!: Не съм изпробвал какво правят функцийте от менюто с неподписания от Sony софтуер и ‘странните’ допълнителни папки в диска на конзолата (GAMEZ, BDRIPS, LAUN1234, GAIA01985…). Най-лошото, което може направи е да изтрие всичко на което не му е мястото в оригинална конзола. Но това няма да попречи след възстановяването да си я Jailbreak-нете пак 😉 Моля ако някой вече е успял да си прецака конзолата, и я е възстановил от функция в менюто да напише един коментар…
PS: Наложи ми се за използвам една от функциите от менюто. След забиване на конзолата по време на AutoSave се появи Corrupted Data при сейфовете, като при опит за изтриване даваше грешка 80010036. Излекува я 3.Restore File System 🙂

Read more…

Само при мен ли PL3 забива зверски???

November 23rd, 2010 7 comments

Само аз ли имам проблеми с PL3 payload-а ???
Конзолата ми е с FW версия 3.15, за това нямам какво друдо за използвам за jailbreak освен PL3, или старите payload-и преди излизането на PL3. За менажер използвам Gaia Manager (покрай PL3 и Syscall35) но не мисля, че проблема ще е в него, а и ми е удобен.

В началото, с hardcoded изданията на jailbreak-а за версия 3.15 нямах такива проблеми, но след излизането на PL3, и преминаването ми към него проблемите започнаха.
Произволно забиване на игри по време на “Loading” екраните.
В началото на играта то е по-рядко, но с прогреса става все по-често.
Фрматирах си твърдия диск за да изключа проблеми от предишни версий на jailbreak-а но пак си забива.

Изводите до които стигнах са:

  • Забива само при зареждане. Но не при първоначалното зареждане на играта, а при зареждането по време на игра (карти, мисий, стаи).
  • И двете игри които съм пробвал (Batman Arkham Asylum и Fallout 3 GOTY) записват допълнителна Game Data с прогреса на играта – и на двете забива.
  • Може би защото в началото на игрите Game Data-та е доста по-малко, за това и забиването да е по-рядко, а с прогреса тя става с доста голям обем.
  • Не съм пробвал игра, която не записва допълнителна Game Data по време на игра, ще пробвам…

Има ли други с конфигурация подобна на моята, и проблеми като моите?

За сега се връщам на по-стара, hardcoded, версия на jailbreak-а за FW3.15, като се надявам с нея да не забива.

Update: Продължава да забива 🙁 Следващата проба ще е пак със същия playload на jailbreak-а, но с multiMAN 01.10.04.

Update2: Вчера поиграх малко повечко, нямаше нито едно забиване 🙂 Ще пробвам още малко и после ще върна PL3, с multiMAN, да видим да не би Gaia Manager да се дъни така, а аз да обвинявам PL3…

Update3: Fallout 3 продължава да забива. Ако сейфам преди всяко бързо пътуване или влизане в сграда, забива доста по-рядко. Но решението е купуване на оригиналната игра, като това и направих 🙂

Разкодираха GameOS 3.50

November 15th, 2010 2 comments

Ето, че се приближаваме към така бленувания Downgrade 🙂

Макар преди няколко дена да се появи комерсиален продукт с който се твърди, че можете да понижите софтуерната версия на конзолата, не всички се втурват към закупуването му. А и според сайта който го предлага, за да се възползвате от него е необходимo да имате и друг предлаган от тях продукт (PS Jailbreak), което излишно оскъпява цялото начинание.

Но ето, че скоро може да се появи и свободен метод (или поне по-лесено достъпен) за понижаване на фирмуерната версия на Playstation 3 😉

А и предполагам, че разкодирането на софтурните версий на 3-ката би бил полезен и за създаването на Custom Firmware, на който също много бихме се развали.

Read more…

Нов хостинг за блога.

November 14th, 2010 No comments

Та налага се да спра сървъра в къщи 🙁
И тъй като не ми се иска заедно с него да затривам и блога, се наложи да го преместя на отделен хостинг. Прехвърлянето приключи около 16:00 часа (вече вчера), но за някои може да е нужно повече време докъто се обновят DNS записите по доставчици. За това ще оставя домашния да работи до Неделя следобед 😉

Най-големия плюс е, че новия хостинг е доста по-мощен, и вече ще зареждате блога по-бързо 😀 . На печелившите честито.

Categories: За блога Tags:

Някои новости относно PSGrooPIC.

November 3rd, 2010 No comments

PSGrooPIC вече е с пълна PL3 поддръжка. Това означава, че от сега нататък, всяка една новост в PL3 кода, ще бъде лесно достъпна и за PSGrooPIC 🙂

Другото ново покрай хака е публикуването му в Github. [тук] и [тук], а може и другаде.
По този начин всеки ще може да се включи в подобряването му, и да доптинесе с нещо към сцената 🙂

Покрай PL3 разбира се се налага и промяна в означението на PSGrooPIC. За сега ще означавам новите релийзи не с версия, а по дата. Ще изглежда нещо от сорта на PSGrooPIC_HID_B4_20MHz_PL3_20101103, а ако има повече от една на ден: …PL3_20101103b.

Скоро ще публикувам HEX-ове от новите версий и в PS3 Jailbreak страницата.