Archive

Archive for February, 2011

Geohot vs. Sony – борба за OtherOS и homebrew

February 21st, 2011 No comments

Вече повече от месец се води делото между George Hotz и Sony.
А ако все още не сте разбрали, Sony съди Geohot за това, че същия е модифицирал софтуера на личната си PS3 конзола и е направил възможно стартирането на homebrew приложения. Но нека също припомня, че Geohot не подкрепя пиратството, и на модифицирания от него софтуер не могат да се стартират пиратски игри.

До сега Geohot отказваше всякакви дарения, но след като вече е похарчил повече от 10k (както самия той се изразява), ни призовава да помогнем с каквото можем. С даренията George иска да изравни силите в съда и да наеме още добри адвокати (Sony имат 5, а той за сега само 2).
Като всички останали дарения след като всичко това приключи ще бъдат преведени на EFF.

Каузата за която се бори George е връщане на OtherOS във всички Playstation 3 конзоли и официално извинение от страна на Sony, че изобщо някога са премахвали OtherOS. Както и за легален начин за стартиране на homebrew.

По-подробна информация и начина по който можете да направите дарение ще намерите на сайта на Geohot, а също и на неговия нов блог.

Playstation 3 kmeaw 3.55 Custom Firmware

February 9th, 2011 2 comments

Ето, че най на края изпробвах Custom Firmware на kmeaw.

За разлика от останалите CFW за PS3, този на kmeaw позволява инсталиране както на подписани, така и на неподписани pkg файлове. А възможността за стартиране на неподписан софтуер е ключа към подкарването бекъпнати игри. С него можете да инсталирате даже приложения предназначени за 3.41.

Опитната постановка беше следната: PS3 Slim, kmeaw 3.55 CFW, Gaia Manager V2.05,

а игрите, които изпробвах : Heavy Rain, Burnout Paradise, Call Of Duty: Balck Ops, Sports Champoins и WipEout HD Fury. Всичко работи без проблеми 😉

Като цяло CFW перфектно замества стария jailbreak, но не върши работа за конзоли като моята (с FW 3.15). /кога ли ще направят стабилен CFW с добра OtherOS поддръжка/

Все пак ако не се интередувате от Linux, няма причина да стоите на стар Firmware, инсталирате си kmeaw 3.55 CFW, и решавате проблемите с подкарването на новите игри.

Untethered Jailbreak за iOS 4.2.1 с GreenPois0n RC5

February 4th, 2011 No comments

Ето още една тема за която мога да пиша. iPod Touch 🙂

Та от известно време чакам Untethered Jailbreak за iOS 4.2.1, и днес забелязах, че такъв вече е възможен с помощта на GreenPois0n RC5.

Jailbreak-а е възможен за всички текущи устройства:

  • iPhone 3Gs – Old/New Bootrom
  • iPhone 4
  • iPod Touch 2G(MB/MC model)/3G/4G
  • iPad
  • Apple TV2

А метода е доста елементарен 🙂

За жалост все още сайта на GreenPois0n е offline и не мога да намеря версията за Windows. Имам тази за MAC OSx, но за жалост нямам такава машина 🙁

Веднага щом намеря и изпробвам jailbreak-а ще допиша едно обяснение 😉

Update: Версията за Windows вече е готова, след малко изпробвам, а после и упътване 😉

Read more…