Home > Microsoft, XBOX 360, Електроника > И моят опит с RGH на Corona 4GB.

И моят опит с RGH на Corona 4GB.

Крайно време беше и аз да направя някоя 4-гигабайтова Corona нали 🙂

Понякога най-малките промени водят до най-големи затруднения.
Е, в случая промяната не е от най-малките, но успя да ми загуби почти един ден от работата. Става въпрос за прочитането на nand-а. Софтуера по никакъв начин не го засичаше. Оказа се, че nand-а не може да се прочете с абсолютно всеки SD четец, може аз да съм карък и точно с един от моите да не става, но е факт. Нямах успех с един CANYON, който е обикновен SD. С другия ми (hama) SD(HC/XC) всичко мина както трябва.

Метода със SD четец не е по-сложен от този с nand програматрора, даже е доста по-достъпен. И като имаме в предвид, че както проблем може да създаде самия четец, така и можем да имаме сериозни затруднения и заради кабелите между дъното на бокса и четеца. Желателно е те да са колкото се може по-къси. Ако са дълни започват да се получават грешки, nand-а не се разпознава както трябва, а това може да доведе до лоши последствия.

В останалата част от работата всичко се повтаря, гличер, тайминги, кабели и надежди… абе системата пак си е нагудигу 😀
Малка разлика е това, че заради липсата на HANA чип (чрез който виждаме ключа на екрана) е необходимо неговата точна да се замести с 48 MHz осцилатор, но това не затруднява особенно положението, просто ключа се сваля през мрежата, а не се изписва на екрана.

При мен времето нужно за стартиране на конзолата е между 7 секунди и минута и нещо. Повечето опити са успешни под минута.

Ето малко снимков материал от постановката:

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.